KUD “Kondrićani” Kondrić

 
 

Čuvari kulturne baštine Kondrića

KUD “Kondrićani” Kondrić

o nama

Kud “Kondrićani” dolazi iz malog, prekrasnog, šokačko – slavonskog sela na brdašcu, Kondrića, koje je smješteno na obroncima Dilja, općine Trnava, Osječko – baranjske županije. Društvo je osnovano 6. siječnja 2001., a djeluje u tri skupine; plesna skupina, pjevačka i tamburaška sekcija.

Kud, danas, broji oko 30-tak aktivnih članova, koji su uvijek redovni i veoma aktivni, kako na probama tako i na samim nastupima. Svaki član daje sve od sebe i na taj način pridonosi dobrobiti društva. Njegujući pjesmu, plesove i običaje svog sela i zavičaja, nastupili smo na svim većim smotrama Slavonije i Baranje (Brodsko kolo, Đakovački vezovi, Miholjačko sijelo, Ljeto Valpovačko, Vinkovačke jeseni), te diljem Jadrana. Osima u RH, nastupali smo i izvan granica Lijepe naše, kao što su prije svega nastupi u Srbiji, BiH, te Mađarskoj….

Možemo se pohvaliti vrhunskim rezultatima na ocjenjivačkim smotrama, kako sam Kud, tako i pojedinačni članovi koji su uvijek u samom vrhu za Izbor najljepše djevojke, snaše i baje/momka.


Izrazito smo ponosni na našu smotru folklora u selu pod nazivom „Lipanjske večeri“, koja se tradicionalno održava svake godine počevši od 2012. godine. Na njoj su sudjelovala društva iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a ujedno se smatra službenim početkom Đakovačkih vezova.

 

BESPLATNA WEB stranica za Vaš KUD......

Selo "Kondrić"

Naselje se nalazi na 146 m nadmorske visine, naselje općine Trnava, Osječko-baranjske županije smješteno u Đakovačkoj makroregiji. Broji svega 274 stanovnika što za područje Kondrića iznosi 33 stanovnikana 1 km2.
Nalazi se na križištu državne ceste Pakrac- Požega- Pleternica– Đakovo i županijske ceste Trnava– Kondrić.
Naselje ima crkvu posvećenu Sv. Ivanu Glavosjeku izgrađenu 1898. godine u župi Našašća sv. Križa iz Trnave, Đakovački dekanat Đakovačke i srijemske Biskupije.

Član ste KUD-a?

želite pristupiti portalu
proćitajte pojašnjenja
i opće uvjete poslovanja
popunite pristupnicu
odredite kontakt osobe
pošaljite materijale
i postanite dio portala

     

    Pošaljite poruku KUD "Kondričani" Kondrić

    Kondrić, Osječko-baranjska županija

    Naše kulturno-umjetničko društvo otvoreno je za čuvare baštine, ljubitelje kulturne ostavšine naših predaka, za sve ljude dobre volje. Možete nas kontaktirati putem obrazca ili na e-mail info.kondricani@selo.hr. Vrlo rado će mo Vam odgovoriti u najkraćem roku.